Project Description

Michael David – Chardonnay

Lodi, Californien

2015

Når Chardonnay fra Californien viser sig fra sin bedste side; forfriskende og forførende med noter af kiwi og bananer. En lækker ledsager på en varm sommerdag men også et godt valg på en vinterdag.

Vi finder området Lodi (udtales Lohd-eye) øst for storbyen San Francisco tæt på floden Sacramento. Lodi er således placeret i det californiske vindistrikt Central Valley, et område der er præget af veldrænede jordbunde og et nærmest middelhavsagtigt klima. Kølig morgentåge og varme dagtimer med en masse soleksponering er optimale forhold for druerne. De klimatiske forhold i området betyder, at druerne modner langsomt og dermed opnår høj intensitet og en dejlig frugtrig karakter.

De to brødre Michael og David Phillips nedstammer fra en familie af farmers, som har dyrket vindruer i området Lodi i Californien i snart et århundrede. I dag er familieforetagendet udvidet med 6. generation Kevin Phillips og Melissa Phillips Stroud. Familien viderefører traditionen med at producere vine af høj kvalitet.

Michael David Winery driver landbrug med respekt for fremtidige generationer og har implementeret nogle af de mest progressive og bæredygtige landbrugsmetoder i Californien. Familien dyrker vin på 300 ha og fra og med 2011-årgangen er alle Lodi druer fra Michael David Winery certificerede bæredygtige.

Pressen: Årgang 2012 : Wine Enthusiast Editor’s Choice – 91 point
                                         The Wine Advocate (Robert Parker) – 90 point

Unified Wine & Grape Symposium 2016 – Michael David Winery named Winery of the Year 2015

Michael David kalder deres Chardonnay en fusionsvin. Druerne er håndplukket løbende gennem modningsperioden. På disse druer laves tre forskellige Chardonnay-vine; fra en sprød og frugtrig vin gæret og modnet på rustfrit stål til en blød og mere rund Chardonnay, som har fået det bedste fra franske egetræsfade. Inden aftapning samles vinene til den helt perfekte Chardonnay med de bedste karakteristika fra hver vin.

Høsten i 2014 var uden sammenligning den tidligste nogensinde. De kølige nætter var gunstige for druernes modning og sukkerindholdet i de lidt mindre druer var højt på høsttidspunktet, hvilket har resulteret i nogle særdeles lækre Chardonnay-vine.

Ouverturen til Michael Davids Chardonnay er tropisk frugt med aromaer af banan og kiwi. Efterhånden som vinen danser rundt i ganen kommer også abrikoser og fersken frem og i den pompøse finale fornemmes fine noter fra lagringen på egetræsfade.

Pressen: Unified Wine & Grape Symposium 2016 – Michael David Winery named Winery of the Year 2015

DRUESORT: Chardonnay
SERVERINGSTEMPERATUR: 8-10 ºC
HOLDBARHED: 4 år
GODT MED: Nyd vinen til retter med fisk eller lyst kød eller simpelthen for sig selv på en varm sommerdag.

PRISER

1 kasse: Kr. 110,- pr. fl. /v. 6 fl. = Kr. 660,-


Gå til “bestilling” for køb af denne vin.
Levering: Som introduktion, leverer vi fragtfrit til postnr. 2300, 2770 og 2791.
For levering uden for disse postnumre, skal påregnes fragtomkostninger på kr. 50,- pr ordre.
Ved ordre over 18 flasker er der gratis levering.
Ring eller skriv for nærmere aftale

Alle priser er inkl. moms og afgifter