Project Description

Mara Martin Godello

Monterrei DO

2010

Ukendt for mange men stadig et faktum: det nordvestlige Spanien er ophav til fremragende hvidvine med intensitet og nerve. Monterrei er en D.O. (Denominación de Orixe, som de skriver på de kanter) i den sydøstlige del af Galicien, ganske tæt på grænsen til Portugal. Monterrei ligger højt, ca. 450 m.o.h. og lidt længere fra Galiciens kyst end den mere kendte DO Rías Baixas, hvilket også påvirker druevalget; her regerer Godello-druen, der nyder godt af et mildere klima end det barskere kystnære. Jordbunden består af granit og alluviale aflejringer fra den nærliggende flod, Támega, som giver en herlig mineralitet til vinene.

Vinmagersken, Katia Álvarez, har benyttet sig af en kølig maceration på rustfri ståltanke for at bevare druens oprindelige aroma og give plads til dens naturlige fylde. Et par måneders lagring på fingæren har givet et ekstra lag af kompleksitet.

GODELLO-DRUEN giver i den færdige vin en flot strågylden farve og en inciterende aroma af hø, æble og pære med noter også af vilde blomster og citrus. Vinen er fyldig, tør og intens men har bevaret sin druefriskhed. Fylden er der uden at være anmassende eller mættende.

En livsbekræftende, egenartig vin, der fortjener større opmærksomhed, end den får for tiden.

Nydes over de næste par år til et bredt udvalg af fyldige fisk- og skaldyrsretter, til voldsomme salater, en svinekotelet eller ovnstegt kylling, mens den også er en fremragende aperitif. Nydes af et rummeligt hvidvinsglas ved 9-13°.ce.

DRUESORT:Godello
SERVERINGSTEMPERATUR: 9 – 13 ºC
HOLDBARHED: 2 år
GODT MED:Fyldige fisk- og skaldyrsretter, til voldsomme salater, en svinekotelet eller ovnstegt kylling, mens den også er en fremragende aperitif. Nydes af et rummeligt hvidvinsglas ved 9-13°

PRISER

1 kasse: Kr. 75,- pr. fl. /v. 6 fl. = Kr. 450,-


Gå til “bestilling” for køb af denne vin.
Levering: Som introduktion, leverer vi fragtfrit til postnr. 2300, 2770 og 2791.
For levering uden for disse postnumre, skal påregnes fragtomkostninger på kr. 50,- pr ordre.
Ved ordre over 18 flasker er der gratis levering.
Ring eller skriv for nærmere aftale

Alle priser er inkl. moms og afgifter