Project Description

Girlan Sauvignon Blanc *Indra’

-Alto Adige/Südtirol

2014

Alto Adige er berømmet for Italiens bedste hvidvine med en ‘kølig’ profil og syrefriskhed, der skyldes, at de hede, flade dalbunde typisk huser almindelige landbrug og frugtavlere, mens vinstokkene tager over, når man bevæger sig lidt op ad bjergsiderne. Denne spektakulære kulisse giver mineralske vine og ikke mindst kølige nætter, der er garant for syrefriskhed i vinene. Kooperativerne er en dominerende faktor i Alto Adige; ikke blot volumenmæssigt, men så sandelig også når målestokken hedder kvalitet. Kellerei Girlan er et af regionens mønsterkooperativer med flere 3 glas vine i Gambero Rosso.

’Indra’ Sauvignon fremhæves i Gambero Rosso ikke blot som god vin, men også som ditto value-for-money.

I 2014 måtte man vente meget lang tid, før man kunne høste, for sommeren var ganske regnfuld og ikke videre varm. Men tålmodigheden blev belønnet med tørvejr i oktober og en god høst af hvidvinsdruer, der både udviser fenolisk modenhed og en rank syre. Men vigtigst af alt var en ren most, der er nødvendig, når man som Girlan laver ‘transparente vine’.

Girlan Sauvignon ‘Indra’ 2014 duft noget i retning af moden grape og solbær med krydret hyldeblomst og lysegrønne undertoner med saftigt græs og brændenælde samt grusede mineraler, der giver en flot kompleksitet. Smagen er aromatisk men uden at være fed og fyldig; i stedet er linjen holdt slank med en fremragende syrefriskhed. Eftersmagen har både længde og balance. Stilen ligger et behageligt sted mellem Loire og New Zealand.

Dette er meget smidig madvin, der passer til et væld af madtyper, men vi kan nævne eksempler som røget laks, sashimi, thai-mad, pastaretter med fisk osv, osv.!

DRUESORT:100 % Sauvignon Blanc
SERVERINGSTEMPERATUR: 10 – 12 ºC
HOLDBARHED:2 år
GODT MED:røget laks, sashimi, thai-mad, pastaretter med fisk
ALKOHOL:13,5%

PRISER

1 kasse(6 flasker): Kr. 660,-


Gå til “bestilling” for køb af denne vin.
Levering: Som introduktion, leverer vi fragtfrit til postnr. 2300, 2770 og 2791.
For levering uden for disse postnumre, skal påregnes fragtomkostninger på kr. 50,- pr ordre.
Ved ordre over 18 flasker er der gratis levering.
Ring eller skriv for nærmere aftale

Alle priser er inkl. moms og afgifter