OM BLOCH VINE

Opstart / idé

Jeg har længe gået med tanken om, at det kunne være spændende selv, at importere vin, primært vin fra områder, jeg selv er meget begejstret for.

Min passion er størst for specielt vine fra Ribera del Duero. Det er et område som jeg blev introduceret til, for en del år siden og jeg har siden været i kontakt med flere vinhuse i min søgen efter det helt rigtige vinhus med en god historie og en udsøgt tradition for, at producere rigtigt gode vine, til en fornuftig pris.

Efter en meget grundig research faldt valget på Bodega Vega Clara. Faktisk havde jeg allerede en rigtig god fornemmelse af vinhuset helt fra det første møde med señora Clara Concejo Mir. Hun havde skabt sit vinhus ud fra en mangeårig drøm.

Bodega Vega Clara, er en mindre vingård, hvor der bruges 20.000 kvadratmeter af gårdens areal på i alt ca. 100.000 kvadratmeter til at dyrke to druesorter under meget gunstige forhold.

Tempranillo druen, der nærmest er blåsort med en perfekt rund form, favoriseres af de drastiske ændringer i sommerens klima mellem de varme dage og kølige nætter og dette giver en langsom og rolig modning af druen, der bidrager til en nærmest perfekt balance mellem syre og sukker, når den er høstet.

Den franske drue Cabernet Sauvignon har tilpasset sig godt til jorden og klimaet i Ribera del Duero. Resultatet er mindre bær og en farve, der er mere blå end Tempranillo.

Et karakteristisk forskel på druen er dens senere modning. Høst af Cabernet Sauvignon begynder normalt 15 dage efter høsten af Tempranillo. Cabernet Sauvignon druen har sædvanligvis en højere surhedsgrad end Tempranillo og mindre sukkerindhold.

Bodegas Vega Clara producerer to flasker ”high level” vine som señora Clara Concejo Mir selv siger det. Det er ikke en masseproduktion men en omhyggelig udvælgelse af de bedst druer fra de to sorter.

Señora Clara Concejo Mirs drøm;

My dream, is to create a product that expresses the passion, creativity, respect and admiration I feel for wine. I want to offer all wine lovers the possibility to enjoy it as much as I do. This is my dream.

A good friend came to visit my Vineyard and as we strolled through the Vines, he said to me “Find the formula that transfers the passion I see in your eyes to your wine and I’m sure you will make the best wine in the world”.

That’s how I feel and that’s what I do! 

For at være helt sikker i mit valg havde jeg allieret mig med, et lille panel af sommerliers/vineksperter mht. smagning, af de forskellige vine som jeg have udvalgt fra Ribera del Duero området. I sine prisklasser vandt Bodega Vega Claras vine over de andre testvine, i hver sin pris klasse.

Så Bodega Vega Clara, blev det første men meget spændende og historiske vinhus, som Bloch Vine får mulighed for, at introducere til det danske marked..

Efterfølgende har jeg smagt andre prøver fra vinhuse i Ribera del Duero, og jeg er kun blevet bestyrket i mit valg af Bodegas Vega Clara.

Derfor, er det ikke bare vine jeg har købt til mig selv. Jeg syntes også, at du skal have mulighed for at få del i denne vinoplevelse.

Fremtiden

Målsætningen er naturligvis, at få flere vine, som egen import, men til en start, er dette en enestående mulighed og en rigtig god begyndelse for mit firma.

Med udvalget, af egen import, syntes jeg selv, at jeg sælger…..

Oplevelser på flaske

Og håber, at du får samme fornemmelse.

De bedste hilsener og rigtig god fornøjelse fra

Kennet Bloch